Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Blunt zingt op Oscarfeestje Elton John

Shownieuws

James Blunt gaat optreden op een feestje van Elton John na de Oscar-uitreikingen. Elton is een grote fan van James Blunt.

(Novum/AP) - James Blunt treedt op tijdens het feestje dat Elton John na de uitreiking van de Oscars geeft om geld in te zamelen voor de bestrijding van aids. De 59-jarige John is een groot fan van Blunt en is ervan overtuigd dat hij de gasten op het feestje in Hollywood met zijn muziek kan inspireren tot grote donaties.

De Oscars worden op 25 februari uitgereikt in Los Angeles. Het is dan de vijftiende keer dat de Elton Johns Aids Foundation Academy Awards celebration plaatsvindt. De stichting is in 1992 opgericht en bracht tot dusver meer dan 92 miljoen euro op.

John en Blunt werkten al eerder samen. Blunt stond in 2004 in het voorprogramma van de concerttour van Elton John en Lloyd Cole & the Commotions in Groot-Brittannië. Volgens Elton John is Blunt een van de meest talentvolle zangers van het moment. "Zijn stem en muziek spreken mensen van over de hele wereld aan. Dat is precies wat ik nodig heb."

De 32-jarige Blunt, die wereldwijd hits scoorde met 'You're beautiful' en 'Goodbye my lover', is dit jaar genomineerd voor vijf Grammy Awards. De muziekprijzen worden zondag uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen