Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afgelast concert Shakira kost Mojo half miljoen

Shownieuws

Het op het laatste moment afgelasten van een concert van Shakira kost Mojo Concerts naar schatting een half miljoen euro. Shakira had een keelontsteking.

Het op het laatste moment afgelasten van een concert van Shakira zaterdag kost organisator Mojo Concerts naar schatting een half miljoen euro. De schade wordt niet verhaald op de zangeres, maar is een zaak voor de verzekering. Dat heeft een woordvoerder van de concertorganisator donderdag gezegd. "Nu wordt onderzocht hoe hoog de schade precies is en wat er is verzekerd."

Mojo had al kosten gemaakt voor onder meer het opbouwen van het podium en personeel. Maar het bedrijf is op zijn zachtst gezegd niet blij met berichten dat het bedrijf een 'fikse schadeclaim' wil indienen bij Shakira. "Wij eisen een rectificatie, want het bericht klopt van geen kanten."

Ook het gerucht dat Mojo doelbewust heeft gewacht met de afzegging tot de zaal voor de helft was gevuld, doet de woordvoerder van het bedrijf in woede ontsteken. "Daar is niets, maar dan ook niets van waar. Wij hoorden ook maar kort van tevoren dat het niet door zou gaan."

Het concert van Shakira zou zaterdag plaatsvinden in het Gelredome in Arnhem. Drie kwartier voor aanvang werd het optreden geannuleerd omdat de zangeres te kampen had een zware keelontsteking. "Wij hebben de doktersverklaring gezien en bovendien is zij ook maar een mens", reageert de woordvoerder van Mojo. "Dat het op het laatste moment niet doorging, is natuurlijk heel vervelend voor fans, maar ze heeft nooit eerder een optreden afgezegd."

Het concert in Nederland was niet het enige dat niet doorging. De optredens van de Colombiaanse zangeres op maandag en dinsdag in Duitsland werden eveneens geannuleerd.

Het afgezegde concert in Arnhem wordt op 17 maart ingehaald. Fans die dan niet kunnen, mogen hun kaartje inruilen voor het aankoopbedrag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen