Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Céline Dion brengt eerbetoon aan Ennio Morricone

Shownieuws

Céline Dion grijpt de uitreiking van de Oscars aan om een eerbetoon te brengen aan de 78-jarige Italiaanse songwriter Morricone. Ze zingt 'I knew I loved you'.

(Novum/AP) - Céline Dion grijpt de uitreiking van de Oscars aan om een eerbetoon te brengen aan de 78-jarige Italiaanse songwriter Ennio Morricone. Tijdens het filmprijzenfestijn brengt ze haar nieuwe nummer 'I knew I loved you' ten gehore.

Het nummer werd in 1984 door Morricone geschreven voor de beroemde western 'Once upon a time in America', die is geregisseerd door zijn voormalige klasgenoot Sergio Leone. Toen 'Once upon a time in America' uitkwam, werd vergeten te melden dat Morricone de muziek voor de film had gemaakt. Door deze vergissing kon hij niet meer worden genomineerd voor een Oscar. Dit jaar krijgt hij het gouden beeldje alsnog voor zijn oeuvre.

De nieuwe versie van 'I knew I loved you' staat op de nieuwe cd van Ennio Morricone, een verzamelalbum met zijn bekendste muziek. Ook is de nieuwe versie te horen op het album van Dion, dat eind dit jaar uitkomt.

De uitreiking van de Oscars vindt op 25 februari plaats in Los Angeles. Comédienne Ellen DeGeneres presenteert het evenement.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen