Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Te oude Annie de Reuver geweerd van Harpen Gala

Shownieuws

Annie de Reuver is niet meer welkom op het Harpen Gala. Jerney Kaagman zou haar er niet bij willen hebben omdat ze te oud is, zegt de 89-jarige zangeres.

Annie de Reuver was in de jaren veertig en vijftig één van de populairste zangeressen van Nederland en toch was ze niet welkom op het Harpen Gala, één van de belangrijkste muziekevenementen van Nederland.

Jerney Kaagman, directeur van de organiserende stichting Conamus, wil haar er niet bij hebben. Dat zegt een gekwetste De Reuver donderdag in De Telegraaf. "Vanaf 1962 ben ik erbij geweest. Maar verleden jaar heb ik tevergeefs gesmeekt om een kaartje voor Eddy Christiani en mij. We moesten maar eens plaatsmaken voor de jongeren. Het is een grof schandaal."

De Gouden Harp die de 89-jarige De Reuver is 1987 kreeg, heeft ze na de afwijzing direct weggegooid, vertelt ze. Ze kan zich dan ook op geen enkele manier inleven in het argument van Kaagman dat jongere muzikanten belangrijker zijn voor het evenement. "Eddy en ik zijn de enige overgebleven radiozangers van voor de oorlog. En we treden nog steeds op. We kunnen er niets aan doen dat we nog niet dood zijn."

De kwestie rond het Harpen Gala staat niet in het boek 'Onverbloemd', dat De Reuver 19 februari uitbrengt ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag. Wel staat het werk vol andere openbaringen over onder meer haar liefdesleven en het overlijden van haar geadopteerde zoontje. De Reuver ontvangt het eerste exemplaar in het Oude Luxor Theater in Rotterdam uit handen van Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen