Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia Rombley kiest eigen Songfestivalnummer

Shownieuws

Edsilia Rombley bepaalt zelf welk nummer ze tijdens het Eurovisie Songfestival zingt. Wat voor soort nummer ze ten gehore gaat brengen weet ze nog niet.

Edsilia Rombley bepaalt zelf welk nummer ze tijdens het Eurovisie Songfestival zingt. Dat vertelt de zangeres, die Nederland vertegenwoordigt tijdens de halve finale van het evenement op 10 mei in Finland, deze week in Televizier. Wat voor soort nummer ze ten gehore gaat brengen, weet ze nog niet. "Ik twijfel tussen een ballad en een up-tempo nummer."

Edsilia heeft een aantal nummers toegestuurd gekregen, maar vindt het moeilijk een keuze te maken. "In een ballad kun je laten horen hoe mooi je kan zingen", zegt ze. "Maar dat hoeft niet altijd te werken. Glennis Grace haalde twee jaar geleden de finale niet eens".

Zondag treedt Edsilia op in het programma Mooi! Weer het Songfestival, waar ze de vier nummers laat horen waar ze nu nog tussen twijfelt, en ze haar uiteindelijke keuze bekendmaakt. Het enige dat ze zeker weet is dat ze in het Nederlands zingt. "Dat vind ik stoer, ook al raadt iedereen me af dat op het Eurovisie Songfestival te doen."

In 1996 won Edsilia de Nederlandse Soundmixshow, een jaar later gevolgd door winst van de Europese variant met haar interpretatie van Oleta Adams. Haar grote doorbraak kwam in 1998, toen ze Nederland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival en vierde werd met het liedje 'Hemel en aarde'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen