Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse kiest voor simpelheid

Shownieuws

Amy Winehouse kiest op haar nieuwe album 'Back to black' voor simpelheid. Ze verruilde de gecompliceerde jazz van haar debuutalbum voor meer popinvloeden.

Amy Winehouse kiest op haar nieuwe album 'Back to black' voor simpelheid. De 23-jarige Engelse zangeres, die in 2004 met haar debuutalbum 'Frank' genomineerd werd voor de prestigieuze Mercury Music Prize, koos tijdens de opnamen van haar nieuwe album voor een directere muzikale aanpak dan de gecompliceerde jazz van 'Frank'. "Ik raakte een beetje verveeld door al die ingewikkelde jazzstructuren en was toe aan meer eenvoud."

Winehouse ging voor de opnamen van het nu ook in Nederland verschenen 'Back to black' in zee met de Amerikaanse hiphopproducer Mark Ronson. Deze zorgde voor de door de zangeres gewenste popinvloeden in haar muziek. "Ik luisterde in die periode veel naar meidengroepen uit de jaren vijftig en zestig, zoals The Supremes. De simpelheid van die muziek sprak me erg aan omdat die liedjes heel erg 'to the point' zijn."

Toch blijft de naar Billie Holiday en Ella Fitzgerald neigende jazz nog altijd sterk aanwezig in de muziek van de in Noord-Londen opgegroeide Winehouse. Haar liedjes bevatten verder autobiografische teksten. Zo verwijst de single 'Rehab' naar een conflict dat ze vorig jaar met haar toenmalige management had. Nadat het bedrijf de zangeres verzocht te overwegen naar een afkickkliniek te gaan voor haar overmatige alcoholgebruik, verving ze haar management direct.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen