Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Antonie Kamerling zingt Pink Floyd

Shownieuws

Antonie Kamerling gaat in het najaar samen met het Noord Nederlands Orkest, Bert Heerink en Erik Mesie op tournee met repertoire van de formatie Pink Floyd.

Antonie Kamerling gaat in september samen met het Noord Nederlands Orkest op tournee met repertoire van de Engelse formatie Pink Floyd. De hits van de groep krijgen klassieke arrangementen. Naast Kamerling worden zangers Bert Heerink en Erik Mesie aangetrokken voor de productie.

De 40-jarige acteur, zanger en musicalster is zeer enthousiast over het project en blij dat het doorgaat. "Ik heb er heel veel zin in", schrijft hij op zijn website. "Pink Floyd is een van mijn favoriete popgroepen." Volgens Kamerling worden aan het klassieke orkest elektrische gitaar, bas en mogelijk drums toegevoegd.

Het Noord Nederland Orkest voerde ook nog gesprekken met David Gilmour, de gitarist van de band. Hij liet het orkest echter weten geen tijd te hebben voor het project.

Pink Floyd wordt gezien als de pioniers van de progressieve rock- en symfonische muziek. Syd Barrett, Roger Waters, David Gilmour, Rick Wright en Nick Mason verkochten wereldwijd meer dan 250 miljoen albums. Grootste successen behaalden zij in de jaren zeventig met de albums 'Dark side of the moon', 'Wish you were here' en begin jaren tachtig met 'The Wall'. Twee jaar geleden trad Pink Floyd voor het eerst sinds 24 jaar weer samen op, op het door Bob Geldof georganiseerde Live 8, in Hyde Park in Londen.

Bert Heerink werd bekend als zanger van de rockformatie Vandenberg. In de jaren negentig maakte hij een comeback als solozanger en scoorde een top tien-hit met het nummer 'Julie July'. Mesie was in de jaren tachtig leadzanger van de popgroep Toontje Lager, waarmee hij hits scoorde als 'Stiekem gedanst' en 'Zoveel te doen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen