Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw geeft af op Kick van der Veer

Shownieuws

Paul de Leeuw heeft geen hoge dunk van het presentatietalent van Kick van der Veer. "Hij kan het gewoon niet", zegt hij over het gezicht van Andermans Veren.

Paul de Leeuw heeft geen hoge dunk van het presentatietalent van Kick van der Veer. "Hij kan het ook gewoon niet", zegt hij over het gezicht van het cabaretprogramma Andermans Veren. "De fragmenten worden aangekondigd alsof hij tegen Pino en Ieniemienie spreekt", stelt hij in zijn wekelijkse column in Vara TV Magazine.

Het meest stoort de bekende programmamaker zich aan het feit dat hij schijnbaar alleen staat in zijn afkeer. "Ik kan er gewoon niet tegen wanneer mensen denken dat ze iets kunnen en de hele omgeving het blijkbaar beaamt."

Ook over het uiterlijk van de komiek, die in 1981 het Leids Cabaret Festival won, is De Leeuw niet te spreken. Hij omschrijft Van der Veer als 'een vegetariër die z'n linnen tasje over de stoel hangt en zijn geitenwollen sokken tot onder de tepels optrekt'.

De 44-jarige criticaster van de Nederlandse televisie haalde al vaker in zijn columns uit naar collega's. Begin januari schreef hij over het 'botoxgezichtje' van X Factor-coach Henkjan Smits.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen