Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ozzy Osbourne bedankt fans met gratis concert

Shownieuws

Het is Ozzy Osbourne niet te doen om het geld. Het Ozzfest dat hij elk jaar organiseert, wordt gratis. Ozzy wil zo iets terugdoen voor zijn trouwe fans.

(Novum/AP) - Het is Ozzy Osbourne niet te doen om het geld. Het Ozzfest, het Amerikaanse heavy metal-evenement dat hij elk jaar organiseert, wordt gratis. De prijzen van de kaartjes voor het rondreizende festival rezen inmiddels de pan uit. De afgelopen twaalf jaar bereikte de toegangsprijs hoogten van 115 euro.

Sharon, de vrouw van de Britse rocker en mede-organisator van het festival, vertelt het initiatief te hebben genomen omdat de toegangsprijzen te hoog dreigden te worden voor de trouwe fans van Ozzy. "Ik wil niet zeggen dat ik nu Moeder Teresa ben of Ozzy een heilige, maar zijn publiek is altijd goed voor hem geweest en hij wil zo iets terugdoen."

Maar al te goed is buurmans gek: de Osbournes zijn ook weer niet van plan de kosten voor het evenement zelf op te hoesten. Ze hebben volgens Sharon al zes sponsors gevonden en zijn op zoek naar meer geldschieters.

Op het Ozzfest spelen elk jaar bekende heavy metalbands en enkele nieuwe en onbekende bands. Ozzy zelf speelt elk jaar ook op het hoofdpodium met zijn band Black Sabbath. Het evenement start dit jaar op 7 juli in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen