Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke voelt zich geen homomoeder

Shownieuws

Willeke Alberti heeft niets met de titel homomoeder. "Die titel heeft iemand uit de gayscene voor mij bedacht, ik heb alleen moedergevoelens voor mijn kinderen"

Willeke Alberti heeft helemaal niets met de titel homomoeder. "Die titel heeft iemand uit de gayscene ooit voor mij bedacht", vertelt Willeke in de Gay Krant. "De enige moedergevoelens die ik heb zijn die voor mijn drie kinderen. Daarom stelt voor mij de titel van homomoeder niet veel voor."

De 61-jarige zangeres heeft ook geen fijne herinneringen aan het moment dat zij betiteld werd als moeder van de homoseksuelen. "Ik werd voor de ceremonie een club binnengesleept waar ik beter niet had moeten komen", zegt de Hollandse diva. "Wat ik daar voor mijn ogen zag gebeuren, was voor mij te ranzig voor woorden."

Alberti heeft wel respect voor homoseksuelen. Ze sluit al bijna tien jaar met een muzikaal optreden de Gay Pride af en opende in 1998 de Gay Games in Amsterdam. "Geloof me, die momenten behoren tot de mooiste in mijn leven", zegt ze. "Ik kijk altijd uit naar Gay Pride. Dat gevoel van samen één zijn is onbeschrijflijk. Die dag inspireert mij zo enorm. Daar kan ik nog dagen op teren."

De zangeres, die onlangs haar nieuwe cd 'Heb ik vandaag al gezegd' uitbracht, reist momenteel met Brigitte Nijman en Frans Schraven door heel Nederland met haar jubileumtheatershow 'Goud'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen