Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Saxofonist Kenny G beste muzikale golfer

Shownieuws

Kenny G heeft zijn collega-musici op het sportieve vlak verslagen. In de Top 100 van best golfende muzikanten van Golf Digest prijkt hij op de eerste plaats.

Kenny G heeft zijn collega-musici op het sportieve vlak verslagen. In de top honderd van beste golfers onder muzikanten van het Amerikaanse tijdschrift Golf Digest prijkt hij op de eerste plaats. Hij verslaat onder anderen Bob Dylan en Snoop Dogg, die op de 63e en op de 44e plaats staan.

No Doubt-drummer Adrian Young en countryzangers Vince Gill, Marty Roe en Steve Azar vormen samen met de saxofonist de top vijf van de lijst. De rangschikking is gebaseerd op handicaps. Kenny G heeft een handicap van +0.6.

In het golftijdschrift zegt de 50-jarige saxofonist, die eigenlijk Kenneth Gorelick heet, dat hij nog steeds vooruitgang boekt. "Als ik saxofoon speel, heb ik het idee dat mijn instrument mijn gevoel uitdrukt. Ik hoop met golf ook ooit dat stadium te bereiken."

Justin Timberlake (15), Celine Dion (62) en Pink (100) slaan ook graag een balletje. Rocker Alice Cooper, die elfde staat, zegt dat de sport hem geholpen heeft om van zijn drugsverslaving af te komen. "Golf is geweldig. Ik ben er dol op en het heeft mijn leven gered."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen