Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plannen voor tv-serie Wat Zien Ik?!

Shownieuws

De musical 'Wat zien ik?!' wordt omgewerkt tot televisieserie. Er wordt gewerkt aan een script. Het moet gaan om een serie met afleveringen van een halfuur.

De musical 'Wat zien ik?!' wordt omgewerkt tot televisieserie. Momenteel wordt gewerkt aan het script voor een proefaflevering. Dat hebben de producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen maandag bekendgemaakt. Het moet een langlopende serie worden met afleveringen van een halfuur.

In de musical en de serie staan de belevenissen van de Amsterdamse prostituees Blonde Greet en Haar van Boven centraal. Ellen Pieters en Mariska van Kolck, die de dames van lichte zeden op het podium tot leven brengen, nemen ook in de serie de hoofdrollen voor hun rekening.

De musical, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Albert Mol, zal waarschijnlijk ook in Duitsland te zien zijn. De Graaf en Cornelissen lieten 'Wat zien ik?!' in het Duits vertalen onder de titel 'Amsterdam'. Arena Theatre heeft al interesse getoond. Deze Duitse theaterproducent coproduceert komend seizoen de Nederlandse versie van de musical 'Fame'.

Het muziekalbum van 'Wat zien ik?!' werd vorige week maandag bekroond met een Originele Rembrandt. Deze awards worden tweemaal per jaar uitgereikt voor de beste Nederlandse composities en teksten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen