Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halina Reijn is Nederlandse 'shooting star'

Shownieuws

Actrice Halina Reijn is volgend jaar de Nederlandse 'shooting star'. Tijdens het Internationale Film Festival Berlijn 2007 wordt ze voorgesteld aan het publiek.

Actrice Halina Reijn is volgend jaar de Nederlandse 'shooting star'. Zij neemt tijdens het Internationale Film Festival Berlijn 2007 deel aan het shooting stars-programma. Jonge acteurs en actrices uit 28 Europese landen worden tijdens dit filmfestivalprogramma voorgesteld aan de internationale filmindustrie en de pers. Het doel daarvan is de talenten meer bekendheid te geven.

Nederlandse acteurs en actrices als Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Victor Löw en Monic Hendrickx gingen Reijn voor.

De 31-jarige actrice speelde onder meer in films als 'Zwartboek', 'Ik omhels je met duizend armen', 'Zus & zo' en 'De passievrucht'. Vanaf 8 februari is ze in de bioscopen te zien met de film 'Blind' van regisseur Tamar van den Dop, die in 1999 zelf een shooting star was. Vorig jaar schreef Reijn haar debuutroman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

De 57e editie van filmfestival in Berlijn vindt plaats van 8 tot en met 18 februari. Shooting Stars wordt voor de tiende keer gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen