Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel publiek voor nieuwe film Will Smith

Shownieuws

De nieuwe film van Will Smith 'The pursuit of happyness' was het afgelopen weekeinde de best bezochte film van Amerika. De film bracht ruim 20 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De nieuwe film van Will Smith, 'The pursuit of happyness', was het afgelopen weekeinde de best bezochte film in de Verenigde Staten. De film, waarin de acteur samen met zijn 8-jarige zoontje Jayden speelt, staat bovenaan in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet. 'The pursuit of happyness' bracht in zijn openingsweekeinde ruim twintig miljoen euro op.

De film, over een vader en zijn zoontje die dakloos worden, legt de 38-jarige acteur geen windeieren. Twee dagen voor het succesvolle openingsweekeinde hoorde Smith dat hij genomineerd is voor een Golden Globe als beste acteur voor zijn rol in de film.

Twee andere nieuwkomers deden het ook goed dit weekeinde. De fantasy-film 'Eragon' kwam op de tweede plaats in de box office binnen met een omzet van bijna achttien miljoen euro. En de kinderfilm 'Charlotte's web' debuteerde op de derde plaats met ruim negen miljoen euro. De nummer één van vorige week, 'Apocalypto' van Mel Gibson, daalde naar de zesde plaats op de lijst. De film bracht bijna zes miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen