Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia denkt niet aan eerder Songfestival-succes

Shownieuws

Edsilia Rombley verwacht het nog moeilijk te krijgen bij het Songfestival in Helsinki. Ze wil daarvoor niet terugblikken op haar eerdere deelname in 1998.

Edsilia Rombley verwacht het nog moeilijk te krijgen bij het Eurovisie Songfestival in Helsinki. Ze wil daarvoor niet terugblikken op haar eerdere deelname in 1998. Toen behaalde ze de vierde plaats met het nummer 'Hemel en aarde'. "Dat zit in mijn broekzak en daar wil ik niet over nadenken", zegt ze tegen Novum Nieuws. "Het succes van 1998 is niet de insteek voor mij. Nu doen er zo veel meer landen mee."

De 28-jarige zangeres heeft al veel reacties gehad op haar deelname. Ze is benaderd door de NOS, die het programma met de Vara produceert. "Ik vind het een eer dat zij de oproep gedaan hebben. Ik had het nooit opnieuw gedaan als ik niet gevraagd was."

Dit jaar doen 54 landen mee aan het festival, dat in 1956 begon met artiesten die liedjes zongen in de eigen taal. "Nu zingen veel mensen in het Engels", zegt Edsilia. "Ik vond het een charme dat iedereen in zijn eigen taal zong." De eigenwijze zangeres wil met een Nederlands liedje naar Finland. "Daar sta ik achter. Misschien wordt het nog moeilijk, maar ik vertrouw erop als het liedje op zichzelf staat."

Tot februari kunnen songwriters nog een liedje inzenden. Op zondag 11 februari staat Edsilia met het Nationaal Songfestival 2007 in de uitzending van Mooi! Weer de Leeuw. Dan wordt bekend met welk liedje ze in mei afreist naar de 51e editie van het evenement. "Ik breng zeker één of twee nummers van mijn album 'Meer dan ooit' ten gehore, maar het kan ook een ingezonden liedje worden."

De deelname van Rombley werd zaterdag bekendgemaakt in het televisieprogramma Mooi! Weer de Leeuw. Ruim twee miljoen kijkers waren daarvoor thuisgebleven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen