Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chauffeur Yoko Ono langer in de cel

Shownieuws

Een rechter heeft geweigerd om de chauffeur van Yoko Ono op borgtocht vrij te laten, omdat het vluchtgevaar te groot is. Hij wordt beschuldigd van afpersing.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse rechter heeft wederom geweigerd om de chauffeur van Yoko Ono op borgtocht vrij te laten. De 50-jarige Koral Karsan zit vast op beschuldiging van afpersing van zijn werkgeefster. Eind vorige maand werd vrijlating op borgtocht al geweigerd, omdat het vluchtgevaar te groot zou zijn.

De rechter acht het gevaar dat de man vlucht groot, omdat de van oorsprong Turkse Karsan relaties heeft in het buitenland. Bovendien zou zijn verblijfstatus onduidelijk zijn. Volgens justitie is hij illegaal in Amerika.

Karsan werd in december opgepakt op verdenking van het chanteren van de 73-jarige weduwe van John Lennon. Hij zou hebben gedreigd compromitterende foto's van Ono openbaar te maken als zij hem niet ruim anderhalf miljoen euro zou betalen. Ook zou hij hebben gedreigd haar en haar zoon Sean te laten vermoorden.

Karsans advocaat, Robert Gottlieb, verklaarde dat hij de video heeft bekeken waarop zijn cliënt is te zien terwijl hij Ono bedreigt. Hij zou hebben gedreigd compromitterende foto's van haar openbaar te maken en haar wellicht te laten vermoorden, als zij hem niet ruim anderhalf miljoen euro zou betalen.

"Je ziet vrij weinig op de tape, maar je hoort alles luid en duidelijk", zei Gottlieb. Hij verklaarde dat het videomateriaal hem ertoe heeft gebracht zo snel mogelijk een hoorzitting aan te vragen. "We zijn er klaar voor." Gottlieb, die hoopt dat de zaak begin februari voorkomt, beweert dat zijn cliënt nooit de bedoeling heeft gehad zijn werkgeefster af te persen. Karsan zou seksueel geïntimideerd zijn door Ono en de anderhalf miljoen euro als schadevergoeding zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen