Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rolling Stones verdienden het meest in 2006

Shownieuws

De Rolling Stones staan bovenaan de lijst van beste verdienende muzikanten ter wereld van Forbes. De bandleden verdienden vorig jaar ruim 116 miljoen euro.

De Britse band Rolling Stones staan opnieuw bovenaan de lijst van beste verdienende muzikanten ter wereld, die het Amerikaanse blad Forbes jaarlijks samenstelt. Zanger Mick Jagger en zijn bandleden incasseerden vorig jaar ruim 116 miljoen. Het grootste deel daarvan, ongeveer 106 miljoen euro, werd opgehaald tijdens hun A Bigger Bang Tour. In 2005 stond de band ook bovenaan de lijst.

De Amerikaanse countrysterren Tim McGraw en Faith Hill, die vorig jaar samen ruim honderd miljoen euro verdienden, zijn goed voor een tweede plaats. De zanger en zangeres zijn getrouwd en treden regelmatig samen op. En ze zijn niet de enige country-artiesten met financieel succes. Countryband Rascal Flatts staat met een inkomen van ruim 85 miljoen euro op drie in de lijst van Forbes.

Andere muziekacts die in 2006 met succes hun bankrekeningen wisten te spekken zijn Madonna (75 miljoen euro), Barbra Streisand (74 miljoen euro), Kenny Chesney (69 miljoen euro), Céline Dion (66 miljoen euro), Bon Jovi (60 miljoen euro) en Nickelback (57 miljoen euro).

Volgens Forbes is de snelste manier voor een artiest om veel geld te verdienen om op tournee te gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen