Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Testament Brown opgesteld voor geboorte zoontje

Shownieuws

Het testament van James Brown is opgesteld voordat zijn jongste zoontje werd geboren. Daarom staat het 5-jarige kind er niet in.

(Novum/AP) - Het 5-jarige zoontje van James Brown staat niet in het testament van de vorige maand overleden soullegende, omdat het document is opgesteld voor de geboorte van het jongetje. Dat zegt een advocaat van de zanger in de Amerikaanse krant The Augusta Chronicle. Om dezelfde reden wordt ook Tomi Rae Hynie, de weduwe van Brown en moeder van James junior, niet in de wilsbeschikking genoemd.

In het testament staat dat de eigendommen van Brown gelijk moeten worden verdeeld onder zijn zes volwassen kinderen. Volgens de advocaat is het document ondertekend in augustus 2000. Dat was tien maanden voor de geboorte van James junior en ruim een jaar voordat de soulzanger trouwde met Hynie.

Tomi Rae Hynie wordt sinds het overlijden van de zanger geweerd uit zijn huis in South Carolina. Het huis van de 'Godfather of Soul' wordt volgens zijn advocaat al sinds 2000 beheerd door een trust.

Rae en Brown hadden een onstuimig huwelijk. In 2004 werd de zanger veroordeeld tot een boete van ruim duizend dollar omdat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld en met de dood zou hebben bedreigd.

James Brown overleed eind december op 73-jarige leeftijd aan een hartaanval, nadat hij met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen