Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jos Brink schrijft boek over rouwen

Shownieuws

Jos Brink brengt in maart een boek uit over rouwen. Volgens Brink is het een boek voor lezers die hulp en begeleiding zoeken na de dood van een dierbare.

Presentator, theatermaker en schrijver Jos Brink brengt een boek uit over rouwen. Volgens Brink is het een 'troostend' boek voor lezers die hulp zoeken na de dood van een dierbare en begeleiding willen tijdens het rouwproces. Brink wil volgens eigen zeggen de lezer helpen weer te leren lopen op een moeilijke weg.

Aanleiding voor het boek is zijn werk als pastor en stervensbegeleider bij de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam. Als jonge predikant leerde Brink het vak in een verzorgingstehuis en begeleidde hij uitvaarten. Volgens Brink geen makkelijke opgave. "Soms was dat heel moeilijk en soms ook heel troostrijk", vertelde hij in een eerder interview. "Bovendien houdt het niet op bij de laatste zegen, de nabestaanden moeten verder."

De 64-jarige Brink heeft aangegeven zelf begraven te willen worden vanuit Theater Carré. "Daar is dan de openbare wake", legt hij uit. "Zo hoort dat bij acteurs." Vanaf Carré wil de echtgenoot van Frank Sanders naar 'zijn' kerk De Duif voor de uitvaardienst en dan naar begraafplaats Westgaarde. Met een 'lekkere hap en snap' na afloop. Koffie met cake mag niet worden geserveerd van Brink. "Daardoor raken de mensen nog dieper in de put."

Brink ontving voor zijn werk als acteur, musicalster, cabaretier en schrijver verschillende onderscheidingen. Hij speelde in cabaretvoorstellingen en musicals en publiceerde ruim veertig boeken. Samen met Sanders leidt hij het theaterproductiebedrijf Tekstpierement. Voor de NCRV presenteert hij nu ruim twee jaar het tv-programma TV Toppers.

Het boek 'Rouw op je dak. Verder leven na de dood van een dierbare' ligt vanaf maart in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen