Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sally Spectra' was een echte diva

Shownieuws

Darlene Conley was een 'diva'. "Ze was precies zoals in 'The bold and the beautiful'", zegt Dennis Erhardt, die haar tijdens bezoeken aan Nederland begeleidde.

Darlene Conley was een echte diva. "Ze was precies zoals in 'The bold and the beautiful'", vertelt Dennis Erhardt, die de actrice regelmatig begeleidde tijdens haar bezoeken aan Nederland. Conley, die sinds 1988 de rol van de vileine Sally Spectra speelde, overleed zondag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Erhardt herinnert zich vooral haar optreden in een show van Paul de Leeuw. "Ze was jaren geleden bij hem te gast, maar Paul negeerde haar de hele uitzending", vertelt hij. "Na afloop was ze witheet van woede." Erhardt besloot de laaiende diva mee te nemen naar een gala. "Toen we daar binnenkwamen, stortten de aanwezige fotografen zich op haar. Onmiddellijk leefde ze weer op."

De liefde voor de camera's typeerde Conley, vertelt Erhardt. "Ze leefde om in de schijnwerpers te staan. Ze vond het heerlijk om met fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Ze wás Sally Spectra." Erhardt maakte meer dan tien jaar geleden met Conley en andere sterren uit de serie verschillende muziekalbums.

De flamboyante artieste werd op 15-jarige leeftijd ontdekt. Ze speelde in vele toneelstukken, tv-series en films. Zo was ze onder meer te zien in de legendarische film 'The birds' van Alfred Hitchcock. Ze werd twee keer genomineerd voor een Daytime Emmy, een speciale prijs voor tv-programma's die overdag worden uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen