Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Golden Globes voor 'Babel' en 'Dreamgirls'

Shownieuws

'Babel' en 'Dreamgirls' zijn onderscheiden met een Golden Globe. 'Babel' werd uitgeroepen tot 'beste drama' en 'Dreamgirls' tot 'beste musical of komedie'.

(Novum/AP) - De films 'Babel' en 'Dreamgirls' zijn maandagavond onderscheiden met een Golden Globe. 'Babel' sleepte de prijs voor 'beste drama' in de wacht, 'Dreamgirls' werd uitgeroepen tot 'beste musical of komedie'.

De Golden Globes werden dit jaar voor de 64e keer uitgereikt door de buitenlandse filmpers in Hollywood. De prijzen worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen.

Ook acteurs uit 'Dreamgirls', over de opkomst en ondergang van een zwarte meisjesgroep, vielen in de prijzen. Jennifer Hudson en Eddie Murphy gingen maandag beiden naar huis met een Golden Globe voor hun bijrol in de film.

Andere prijzen waren maandag weggelegd voor Helen Mirren als 'beste actrice' in 'The Queen' en Meryl Streep als 'beste actrice in een komedie of musical' voor 'The devil wears Prada'.

Forest Whitaker nam de prijs voor beste acteur mee naar huis voor zijn rol in de film 'The last King of Scotland'. Komiek Sacha Baron Cohen werd onderscheiden als 'beste acteur in een komedie of musical' voor de film 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen