Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nikki Plessen als klaar-over in videoclip

Shownieuws

TMF-vj Nikki Plessen is samen met 'smaakagent' Rob Geus en Radio 538-dj Rick van Velthuysen te zien in een videoclip van Dick Treesie. Ze spelen een klaar-over.

TMF-vj Nikki Plessen is samen met 'smaakagent' Rob Geus en Radio 538-dj Rick van Velthuysen te zien als verkeersregelaar in een videoclip van Dick Treesie. In de clip bij het lied 'We gaan niet links, we gaan niet rechts' doen de BN'ers een door de volkszanger bedacht dansje.

Dick spreekt van 'een spontane actie'. Het idee voor de clip van de zanger uit Haarlem ontstond tijdens een nachtuitzending van Radio 538, waarin zowel Plessen als Treesie te gast was. "Ik heb het nummer daar gezongen en Nikki meteen gevraagd of ze het leuk vond om mee te doen", vertelt Dick. " De lieve schat zei spontaan ja."

Opmerkelijker is het volgens de zanger dat hij ook Van Velthuysen aan het dansen kreeg. "Hij danst nooit. Hij is volgens mij niet zo'n feestganger, maar het is toch gelukt", vertelt Treesie met een glimlach.

Het nummer is een bewerking van de hit 'Je bent niet hip' van Patricia Paay uit 1967. Het idee voor de nieuwe versie komt van schrijfster Belinda Anholt. Treesie riep de kreet van minister Rita Verdonk naar Belinda en zo ontstond de basis voor een nieuwe liedtekst. Maar met politiek heeft het nummer niets te maken, zegt de zanger. "Met de politieke uitingen van Verdonk heb ik niets, behalve dat ik haar kreet gewoon leuk vind." Verdonk sprak de woorden niet links noch rechts, maar rechtdoorzee te zijn tijdens de campagne voor het lijsttrekkerschap van de VVD.

Dick Treesie, die vernoemd is naar de bekende stripfiguur Dick Tracey uit de jaren dertig, omschrijft zichzelf als gimmickartiest. "Ik zing alleen maar liedjes met een vette knipoog", zegt hij. "Ik voeg daar een rariteit aan toe in de vorm van een gekke outfit. Je zult mij nooit zien in normale spijkerbroek met een shirt." Zo was Dick voor zijn vorige singles verkleed als militair en detective.

De huidige single is alleen te verkrijgen door het nummer te downloaden via diverse websites. De vorige single van Dick, 'Ra tata op naar het WK', was de eerste single die alleen via downloads een notering wist te behalen in de singlelijst van de Mega Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen