Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucille Werner schrijft Lingo-lied

Shownieuws

Lucille Werner heeft een lied geschreven voor 'Lingo'. Het nummer 'Hee hoo Lingo' wordt gezongen door Robert Leroy en verschijnt eind januari op single.

Lucille Werner heeft een lied geschreven voor haar eigen televisieprogramma 'Lingo'. Het nummer heet 'Hee hoo Lingo' en wordt gezongen door Robert Leroy.

Het idee voor het lied ontstond na afloop van een concert van Leroy. "Lucille vertelde me dat ze een tekst over Lingo had geschreven", vertelt Robert. "En ze zag in mij de juiste persoon om deze tekst te vertolken in een lied."

Het nummer wordt niet de titelsong van het programma, maar zal wel regelmatig in de spelshow voorbijkomen, zegt de 35-jarige Amsterdamse volkszanger. Hij is erg blij met de kans die hij van Lucille kreeg. "Lingo is toch een show waar dagelijks een miljoen mensen naar kijken, dus voor mij is dit een mooie kans om een hit te scoren. "Bovendien was ik op zoek naar een vrolijk en gezellig nummer dat bij me past, dus dat kwam goed uit."

Aan het nummer wordt ook een spel gekoppeld. Door middel van een krassysteem op de hoes van de cd maakt de koper kans op de voorselectie van Lingo. Volgens Robert is dat heel bijzonder, want de wachttijd voor deelname aan het programma is drie jaar.

In het voorjaar gebeurt er nog iets vrolijks voor Robert. Eind maart bevalt zijn 30-jarige vrouw Sacha van hun tweede kindje. Het paar heeft al een 3-jarig zoontje, Joshua.

Robert Leroy scoorde tien jaar geleden zijn eerste hitsingle met het nummer 'Geef de nacht maar de schuld'. Vorig jaar nam hij een duet op met Lange Frans. Dit nummer staat op zijn meest recente album 'Opnieuw met jou'. Het Lingo-lied, dat eind januari op single verschijnt, wordt aan dit album toegevoegd.

In het najaar ontstond flink wat ophef over het spelprogramma van de Tros. Het programma dreigde van de televisie te verdwijnen, omdat er vrijwel alleen ouderen naar zouden kijken. RTL kondigde aan het programma te willen overnemen en ook de Tweede Kamer bemoeide zich met de kwestie. Premier Jan Peter Balkenende zei mee te voelen met de mensen die het spelletje dreigden te moeten missen. In oktober werd besloten dat de Tros het programma blijft uitzenden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen