Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer plannen voor film over Litvinenko

Shownieuws

Johnny Depp krijgt concurrentie. Filmmaatschappij Columbia Pictures en regisseur Michael Mann willen ook een film maken over de vermoorde ex-spion Litvinenko.

Productiemaatschappij Columbia Pictures en regisseur Michael Mann willen, net als Warner Bros en acteur en producent Johnny Depp, een film maken over Alexander Litvinenko. Dat meldt het Amerikaanse filmblad Variety. De vermoorde Russische ex-spion Litvinenko overleed in november in Londen, nadat hij in contact was gekomen met het radioactieve polonium-210.

Columbia Pictures zou anderhalf miljoen dollar overhebben voor de filmrechten van een boek over Litvinenko. Het werk wordt geschreven door zijn weduwe, Marina, en verschijnt naar verwachting over vier maanden.

Volgens Variety hebben Warner Bros en Depp ook geprobeerd de rechten in handen te krijgen van het boek van de Russische weduwe. Uiteindelijk kochten ze de rechten van het werk van de Amerikaanse journalist Alan Cowell. De 43-jarige acteur zou de film produceren en neemt mogelijk de hoofdrol voor zijn rekening.

Litvinenko heeft op zijn sterfbed gesteld in opdracht van het Kremlin vergiftigd te zijn. De Russische autoriteiten hebben dit ontkend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen