Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huis Andy Warhol na zes jaar verkocht

Shownieuws

Het huis van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is na zes jaar geveild. Het landgoed van ruim twee hectare is gekocht door kledingmagnaat Millard Drexler.

(Novum/AP) - Het huis van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is na zes jaar eindelijk geveild. Het landgoed van ruim twee hectare, in de Amerikaanse staat Long Island, is gekocht door kledingmagnaat Millard Drexler. Het grondgebied ligt aan het water en er zijn vijf huizen op gebouwd, een stal voor vier paarden en een grote garage.

Warhol, die in 1987 overleed tijdens een galblaasoperatie, kocht de grond in de jaren zeventig met filmmaker Paul Morrissey. Zij betaalden toen 220 duizend dollar voor het stuk grond, dat oorspronkelijk acht hectare groot was. Morrissey doneerde in 1993 ruim zes hectare aan een natuurbeschermingsorganisatie. Hij zette het overgebleven gebied in 2001 te koop voor een vraagprijs van vijftig miljoen dollar.

Voor welk bedrag de grond uiteindelijk van de hand is gegaan, is door de makelaar niet bekendgemaakt. Het zou mogelijk gaan om een bedrag van minder dan dertig miljoen dollar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen