Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cynthia Abma klust er op los

Shownieuws

Cynthia Abma vindt niets leuker dan klussen. De actrice is 'al vier huizen verder'. "Ik vind het heerlijk om te schilderen. En ik kan zelfs isoleren."

Cynthia Abma vindt niets leuker dan klussen. De actrice is 'al vier huizen verder'. "Ik vind het heerlijk om te schilderen", vertelt ze. "En ik kan zelfs isoleren."

Haar passie voor het opknappen van huizen maakte dat ze volmondig 'ja' zei op het aanbod om een woonprogramma te presenteren. "Als ik ga presenteren, moet ik wel iets met het onderwerp hebben."

Vanaf 28 januari is de 37-jarige Abma op RTL 5 te zien met het woonprogramma Vrienden Houden Huis. In de serie geven vrienden elkaars interieur een flinke make-over. "Er zijn natuurlijk al ontzettend veel woonprogramma's, maar dit is anders", vindt Abma. "We doen maar twee ruimtes per huis. En die richten we twee keer in, in totaal verschillende stijlen. De vrienden mogen dan kiezen welke stijl ze het mooist vinden."

Abma, die te zien was in de dramaseries Spijkerhoek en De Erfenis, ziet presenteren als meer dan een leuke schnabbel. "Vroeger was het 'not done' om als acteur te gaan presenteren. Dat is nu gelukkig niet meer zo. En ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen