Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Johnny Depp over vermoorde spion Litvinenko

Shownieuws

Johnny Depp gaat een film produceren over de vermoorde Russische ex-spion Alexander Litvinenko. Het is goed mogelijk dat Depp ook de hoofdrol op zich neemt.

(Novum/AP) - Johnny Depp gaat een film produceren over de vermoorde Russische ex-spion Alexander Litvinenko. Dat heeft het Amerikaanse filmvakblad Variety gemeld.

De film wordt gebaseerd op het boek van Alan Cowell, journalist bij de Amerikaanse krant The New York Times, dat volgend jaar moet verschijnen. De naar Londen uitgeweken Litvinenko overleed daar in november, nadat hij in contact was gekomen met het radioactieve polonium-210. Op zijn sterfbed stelde hij in opdracht van het Kremlin vergiftigd te zijn. De Russische autoriteiten hebben dit ontkend.

Volgens Variety is het goed mogelijk dat Depp ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt. De 43-jarige acteur, bekend van films als 'Blow' en 'From Hell', richt zich sinds kort op het produceren van films. Op dit moment werkt hij ook aan twee andere filmprojecten, die in 2008 verwacht worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen