Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Schoorl wint Pop Pers Prijs 2006

Shownieuws

John Schoorl is de winnaar van de Pop Pers Prijs 2006. De schrijver en Volkskrant-verslaggever krijgt de prijs voor zijn oeuvre als popjournalist en een bundel.

John Schoorl is vrijdag de winnaar geworden van de Pop Pers Prijs 2006. De schrijver en Volkskrant-verslaggever krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre als popjournalist en voor zijn vorig jaar verschenen verhalenbundel 'Een soulman in de Achterhoek', een verzameling portretten van opmerkelijke muzikanten en muziekliefhebbers.

De Pop Pers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Nationaal Pop Instituut, ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De jury prees de 45-jarige Schoorl onder meer omdat hij zowel in zijn muzikale keuzes, zijn stijl en zijn vragen origineel uit de hoek kan komen. Ook legt hij volgens de jury de ziel van zijn gesprekspartners op ontroerende en respectvolle manier bloot.

De prijs werd vrijdag door juryvoorzitter Hans Verploeg uitgereikt op het Noorderslag Seminar in de Groningse Oosterhout, een netwerkplatform en discussieforum voor de Nederlandse en Europese muziekbranche dat onderdeel is van het Noorderslag Weekend. Het is de dertiende keer dat de prijs, waaraan een geldbedrag van 2500 euro is verbonden, is uitgereikt. Buma Cultuur Journalisten Stipendium stelt tevens vijfduizend euro ter beschikking aan de prijswinnaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen