Kies je favoriete radiostation

Dossiers

List sluit seizoen mooi af in Palazzo

Shownieuws

Liesbeth List ziet haar optredens in het variétérestaurant Palazzo als een mooi einde van het theaterseizoen. Zij zingt vanaf 6 februari tijdens de dinershow.

Liesbeth List beschouwt haar optredens in het Amsterdamse variétérestaurant Palazzo als een mooi einde van het theaterseizoen. Van 6 tot 26 februari vermaakt de zangeres de gasten van de dinershow. "Het is een fantastische belevenis", vertelt List, die onlangs voor het eerst een kijkje nam in de spiegeltent in het Amsterdamse Westerpark. "En het is bij mij om de hoek."

De 65-jarige artieste werd door de directie van Palazzo gevraagd na het besluit om de speelperiode met drie weken te verlengen. Ineke Lievens, de zangeres die sinds 2 november in het etablissement zingt, heeft in februari andere verplichtingen. List zal tussen de gangen door optreden met nummers van Édith Piaf.

Als klapstuk zingt ze op het eind een Ramses Shaffy-medley. "Je moet dan denken aan nummers als 'Sammy', 'Laat me' en 'Pastorale'", vertelt de koningin van de Nederlandstalige chanson. De zangeres ziet niet op tegen haar overvolle agenda. "Het gaat maar om drie weken", verklaart ze. "En ik het is lekker dichtbij, dus ik hoef niet te reizen."

List is tegenwoordig vooral in België te vinden. "Ik ben daar zogezegd herontdekt", vertelt ze. "Vroeger trad ik er regelmatig op, ook met Ramses Shaffy. Op een gegeven moment is dat een beetje opgedroogd. Toen ik een paar jaar geleden weer eens werd geboekt, ging het balletje weer rollen."

Begin december werd de veelbesproken documentaire 'Liesbeth List: Heb me lief' uitgezonden. List, die haar jongste jaren doorbracht in een Jappenkamp, doet in de film een boekje open over haar verleden. Daarbij komen de zelfmoord van haar moeder en haar adoptie aan de orde. "Ik hoop dat ik hiermee mensen kan helpen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen