Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrollen 'De scheepsjongens van Bontekoe' bekend

Shownieuws

De hoofdrolspelers van de film 'De scheepsjongens van Bontekoe' zijn bekend. Pim Wessels, Martijn Hendrickx en Billy Zomerdijk gaan de jongens spelen.

De hoofdrolspelers van de film 'De scheepsjongens van Bontekoe' zijn vrijdag bekendgemaakt. Pim Wessels, Martijn Hendrickx, Billy Zomerdijk en Reena Giasu zijn uit honderden tieners gekozen om de rollen van Hajo, Rolf, Padde en het inheemse meisje Dolimah te vertolken.

'De scheepsjongens van Bontekoe' is de verfilming van het gelijknamige boek van Johan Fabricius uit 1923 dat wordt gezien als een echte Nederlandse klassieker. Het verhaal speelt in de zeventiende eeuw en beschrijft hoe drie scheepsjongens halverwege hun tienerjaren meevaren op het VOC-schip van schipper Bontekoe. De tocht door de Oost zit vol verschrikkingen en eenmaal aan land worden ze geconfronteerd met weinig gastvrije inheemse bewoners.

De film wordt geregisseerd door Steven de Jong, die eerder twee films maakte gebaseerd op de boeken over de schippers van de Kameleon. De opnamen gaan eind volgende maand van start en vinden plaats in Nederland, Groot-Brittannië, Maleisië en Australië. In het najaar gaat de film draaien in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen