Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmpublieksprijs Rembrandt Awards terug

Shownieuws

De Rembrandt Awards, de enige Nederlandse publieksprijzen voor film, zijn terug. Filmliefhebbers kunnen stemmen via filmsensterren.nl.

De Rembrandt Awards, de enige Nederlandse publieksprijzen voor film, zijn terug. Filmexpert René Mioch heeft samen met een vakjury een zogeheten shortlist van films en acteurs samengesteld waarop het publiek kan stemmen via de site filmsensterren.nl. De winnaars worden begin maart bekendgemaakt. De laatste keer dat de prijzen werden uitgereikt was in 1998.

De shortlist bestaat uit categorieën die variëren van beste buitenlandse acteur tot beste binnenlandse actrice en beste dvd-release van 2006. Per categorie worden tien acteurs of films genoemd, zoals Brad Pitt voor 'Babel', Leonardo DiCaprio voor 'The departed'', Yes-R voor 'Een beetje verliefd en Carice van Houten voor 'Zwartboek'.

Mioch zegt bij het samenstellen van de lijsten te hebben gelet op kwaliteit, bezoekersaantallen en populariteit. Filmliefhebbers kunnen tot half februari hun stem uitbrengen. Daarna reist Mioch af naar Hollywood, waar hij de prijzen persoonlijk overhandigt aan de winnaars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen