Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over Edith Piaf opent filmfestival in Berlijn

Shownieuws

'La vie en rose', over het leven van Edith Piaf, is de openingsfilm van het Berlin International Film Festival. Het festival duurt van 8 tot en met 18 februari.

'La vie en rose', over het leven van Edith Piaf, is de openingsfilm van het Berlin International Film Festival. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt. In de film speelt Marion Cotillard de rol van de legendarische Franse chansonnière. Andere rollen zijn voor Gérard Depardieu, Sylvie Testud en Emmanuelle Seigner. Het festival duurt van 8 tot en met 18 februari.

De titel van de film 'La vie en rose' is tevens de titel van het bekendste nummer van Piaf. Ze schreef het tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Andere bekende werken van 'de kleine mus', zoals Piaf wel werd genoemd, zijn 'Non, je regrette rien' en 'Milord'.

Piaf leefde een tragisch leven. Zo stierf haar dochtertje toen ze 2 jaar was en kwam ook haar grote liefde, bokser Marcel Cerdan, al jong om het leven. Zelf overleed ze in 1963 op 48-jarige leeftijd aan een inwendige bloeding.

Enkele uren na haar overlijden stierf ook schrijver Jean Cocteau, een van haar beste vrienden. Hij zou na het horen van het nieuws door een hartaanval zijn getroffen. Edith Piaf ligt begraven op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise in Parijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen