Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Gere bezoekt prostituees in India

Shownieuws

Richard Gere is in India om vijftienduizend prostituees te bezoeken. Hij roept de dames van lichte zeden op om klanten te weigeren die geen condoom gebruiken.

(Novum/AP) - Richard Gere is in India om enkele duizenden prostituees te bezoeken. De Amerikaanse acteur arriveerde woensdag in Mumbai, de financiële en toeristische hoofdstad van het Aziatische land. Hij deed een oproep aan vijftienduizend dames van lichte zeden om klanten te weigeren die geen condoom willen gebruiken.

De 57-jarige Gere is een fervent strijder tegen de geslachtsziektes hiv en aids. Hij lanceerde vier jaar geleden de campagne 'Heroes project', waarmee hij de boodschap om veilig te vrijen wil verspreiden onder Indiase burgers. India heeft met 5,7 miljoen mensen het grootste aantal met hiv of aids geïnfecteerde aantal inwoners ter wereld.

Gere ziet in vergelijking met vier jaar geleden een groter bewustzijn van hiv in India ontstaan. "Er is een drastische verandering in gang gezet. Prostituees staan sterk als ze eisen dat klanten een condoom gebruiken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen