Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kristallen Film voor documentaire 4 Elements

Shownieuws

De documentaire '4 Elements', van regisseur Jiska Rickels, is bekroond met de Kristallen Film. De film heeft binnen zes weken tienduizend bezoekers getrokken.

De documentaire '4 Elements', van regisseur Jiska Rickels, is bekroond met de Kristallen Film. Dat heeft het Nederlands Film Festival woensdag bekendgemaakt. De film heeft binnen zes weken tienduizend bezoekers getrokken. '4 Elements' was in november de openingsfilm van het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (Idfa).

In '4 Elements' wordt de strijd van de mens met de vier oerelementen water, vuur, aarde en lucht getoond op vier verschillende plaatsen in de wereld. Zo krijgt het publiek onder meer een kijkje in het leven van mijnwerkers in Duitsland en in dat van Russische brandweermannen die bosbranden in Siberië bestrijden.

Rickels neemt de prijs vrijdag in ontvangst in Filmtheater 't Hoogt in Utrecht. De Kristallen Film wordt exclusief toegekend aan documentaires. Speelfilms kunnen worden bekroond met de Gouden Film en de Platina Film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen