Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Italiaanse filmproducer Carlo Ponti overleden

Shownieuws

De Italiaanse filmproducent Carlo Ponti is overleden in zijn Genève. Dat maakt zijn familie woensdag bekend.Hij was getrouwd met Sophia Loren.

(Novum/AP) - De Italiaanse filmproducent Carlo Ponti is overleden in Genève. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Tien dagen geleden werd hij in een ziekenhuis in de Zwitserse stad opgenomen wegens een longziekte, waaraan hij nu gestorven is. Ponti was de echtgenoot van actrice Sophia Loren, die bij hem was toen hij stierf. Hij is 94 jaar geworden.

Ponti geldt als een van de bekendste Italiaanse filmproducenten. Zijn carrière beslaat vijf decennia, waarin hij meer dan 260 films produceerde. Hij werkte nauw samen met regisseurs als Federico Fellini, David Lean en Michelangelo Antonioni en maakte films als 'La strada', 'Dr. Zhivago' en 'Blowup'.

Minstens zo bekend is Ponti als ontdekker van zijn vrouw, Sophia Loren, die hij voor het eerst zag toen ze 15 jaar was. In 1957, Loren was toen 22 jaar, trouwde het stel, maar het huwelijk werd al snel ongeldig verklaard. In 1966 trouwden ze opnieuw.

Ponti zorgde ervoor dat zijn vrouw haar naam van Lazzaro veranderde in Loren en bezorgde haar rolletjes in Italiaanse low-budgetfilms. Zijn hulp wierp al snel zijn vruchten af: in 1962 won Loren de Oscar voor beste actrice in de door Ponti geproduceerde film 'La ciociara'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen