Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter komt mogelijk eerder vrij

Shownieuws

De Britse rocker Gary Glitter wordt mogelijk eerder vrijgelaten uit de gevangenis in Vietnam. Daar zit hij vast op beschuldiging van kindermisbruik.

(Novum/AP) - De Britse rocker Gary Glitter wordt mogelijk eerder vrijgelaten uit de gevangenis in Vietnam waar hij vastzit op beschuldiging van kindermisbruik. Dat maakte een woordvoerder van de gevangenis woensdag bekend. De 62-jarige Glitter, die in maart werd veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, staat op een lijst met gedetineerden die in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating.

In Vietnam wordt volgende maand nieuwjaar gevierd. Traditioneel laat de directeur van de gevangenis dan enkele gevangenen vrij wegens goed gedrag. Glitter zou aan alle criteria voldoen om daarvoor in aanmerking te komen.

Glitter, wiens echt naam Paul Francis Gadd luidt, werd vorig jaar veroordeeld wegens het misbruiken van twee minderjarige meisjes in Vietnam. Eerder zat hij in Groot-Brittannië een straf van vier maanden uit voor het bezit van kinderporno. De rocker zegt onschuldig te zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen