Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jazzlegende Ella Fitzgerald krijgt postzegel

Shownieuws

Jazz-zangeres Ella Fitzgerald wordt in de VS geëerd met een eigen postzegel. De zegel wordt woensdag onthuld tijdens een speciale ceremonie in New York.

(Novum/AP) - Jazz-zangeres Ella Fitzgerald wordt in de Verenigde Staten geëerd met een eigen postzegel. De zegel wordt woensdag onthuld tijdens een speciale ceremonie in New York. Volgens haar zoon zou ze het erg leuk hebben gevonden om op een postzegel te staan, maar zou ze er ook erg door verrast zijn geweest.

Fitzgerald, die wordt gezien als een van de grootste jazz-zangeressen uit de geschiedenis, wordt ook wel The First Lady of Song genoemd, om het grote bereik van haar stem. Die besloeg drie octaven. Gedurende haar carrière won ze veel prijzen, waaronder dertien Grammy Awards. In 1996 overleed ze aan de gevolgen van diabetes. Ze was 79 jaar.

Het is niet de eerste keer dat een muzikale legende wordt vereeuwigd op een postzegel. Zo heeft Elvis Presley sinds 1993 een zegel met zijn afbeelding erop. Onlangs werd bekend dat dit de meest verzamelde postzegel is onder Amerikanen. Meer dan 125 miljoen mensen zouden de zegel hebben bewaard.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen