Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Pirates' in Nederland best bezochte film

Shownieuws

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' was in Nederland de beste bezochte film van 2006. De film trok 1,5 miljoen bezoekers en zette 10,6 miljoen euro om.

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' was in Nederland vorig jaar de beste bezochte film. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Meer dan anderhalf miljoen mensen trokken naar de bioscoop om de film met Johnny Depp en Keira Knightley te zien, wat een omzet van ruim 10,6 miljoen euro opleverde.

De best bezochte Nederlandse film was 'Zwartboek', met een bezoekersaantal van bijna een miljoen en een omzet van zeven miljoen euro. Daarmee eindigde de film van Paul Verhoeven op de derde plaats in de lijst van films met de hoogste omzetten. 'The Da Vinci code' bezet de tweede plaats.

De bioscopen trokken in het afgelopen jaar ondanks het WK voetbal ruim 22,5 miljoen bezoekers, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van 2005. De regenachtige maand augustus zou een positieve factor zijn geweest. De NVB en NVF zien jaar 2006 als een prima jaar voor de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen