Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chantal Janzen onder de indruk van Phil Collins

Shownieuws

Chantal Janzen is verrast door de betrokkenheid van Phil Collins bij de Nederlandse versie van de musical 'Tarzan'. "Dat vind ik zo goed van hem", zegt ze.

Chantal Janzen is verrast door de betrokkenheid van Phil Collins bij de Nederlandse versie van de musical 'Tarzan'. De musicalster dacht dat Collins alleen op de eerste repetitiedag aanwezig zou zijn en dat ze hem pas weer op de première terug zou zien. "Maar dat is niet zo", zei Janzen, die de rol van Jane vertolkt. "Hij is er nu een week en komt nog twee weken terug. Dat vind ik fantastisch. Hij is zo betrokken, dat vind ik ontzettend goed van hem."

Collins, die de muziek voor de musical schreef, was dinsdag met de volledige cast en crew aanwezig op de eerste repetitiedag in Utrecht. Ook Ron Link, die de rol van Tarzan voor zijn rekening neemt, zegt de Britse muzikant te bewonderen. "Ik ben erg leergierig en hoop heel veel van hem te leren."

Volgens Link is het belangrijk dat de nummers van Collins worden gebracht zoals hij ze heeft bedoeld. Zo schreef Collins 'You'll be in my heart', over de gorillamoeder Kala die haar jong verliest en het mensenkind Tarzan in haar hart sluit. "In zijn muziek zit de essentie van de musical gevangen. Daarom moet je één zijn met de nummers." Link bereidt zich ook voor op zijn rol door op zoek te gaan naar de gorilla in zichzelf, vertelt hij. Hiervoor bestudeert hij alles wat met deze dieren te maken heeft. Hij hoopt binnenkort een bezoekje aan Artis te brengen.

Chantal Janzen heeft al een eigenschap in Jane ontdekt waarvan andere vrouwen kunnen leren. "Jane is zeer zelfstandig, ik vind dat heel belangrijk. Mijn handen beginnen te jeuken als ik vrouwen zie die volledig varen op hun man." Toch zit er ook een minder positieve kant aan de rol: Chantal moet haar hoogtevrees zien te overwinnen. "Ik vind dat verschrikkelijk. We zijn niet voor niets gemaakt zonder vleugels. Dus dat een of andere debiel heeft bedacht dat we moeten vliegen op vijftien meter hoogte, nou bedankt."

Op 15 april beleeft 'Tarzan' zijn Europese première in het Fortis Circustheater Scheveningen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen