Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gibb schrijft country-album in huis van Johnny Cash

Shownieuws

Bee Gee-zanger Barry Gibb gebruikt het huis van muzieklegende Johnny Cash als inspiratiebron voor zijn nieuwe country-album. Hij schrijft er zijn liedjes.

(Novum/AP) - Voormalig Bee Gee-zanger Barry Gibb gebruikt het huis van muzieklegende Johnny Cash als inspiratiebron voor zijn nieuwe country-album. Begin dit jaar kocht Gibb het huis van de country-icoon, dat gelegen is aan een meer in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee. "Ik wil hier graag liedjes schrijven", vertelt hij. "Ik ben van plan om een country-album uit te brengen."

De 60-jarige zanger en songwriter is naar eigen zeggen altijd een country-artiest geweest. "Dat is wie ik echt ben. Dit is mijn kans om mijn eigen kant te laten zien omdat de groep uit elkaar is." De Bee Gees hielden op te bestaan na de dood van Barry's broer Maurice in 2003.

Gibb is momenteel bezig met de restauratie van het huis. "Het wordt prachtig", zegt de artiest. "Weet je hoeveel hits op deze grond geschreven zijn?" Hij put veel inspiratie uit het huis van de in 2003 overleden Cash. "Ik heb het gevoel dat hij naar me kijkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen