Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical Annie voor doven en slechthorenden

Shownieuws

De Efteling houdt op 10 februari een voorstelling voor doven en slechthorenden van de musical 'Annie'. De musical wordt door twee gebarentolken vertaald.

De Efteling organiseert een speciale voorstelling voor doven en slechthorenden van de musical 'Annie'. De voorstelling, die op 10 februari plaatsvindt, wordt door twee gebarentolken vertaald in de Nederlandse gebarentaal. Eerder kregen vertolkingen van 'De kleine zeemeermin' en 'TiTaTovenaar' positieve reacties.

De vertolking van de musical vergt veel voorbereiding, laat het attractiepark weten. Zo bekijken de tolken de voorstelling meerdere malen en bestuderen ze het script uitvoerig. Daarna voeren ze gesprekken met de makers en beluisteren ze alle liedjes. Pas dan kunnen ze de rollen verdelen en bepalen ze hoe ze de musical het best kunnen vertolken. Vooral woordspelingen kosten tijd.

'Annie' gaat over het 11-jarige weesmeisje Annie, dat haar dagen slijt in een weeshuis onder de hoede van de strenge directrice Miss Hannigan. Als de miljonair Oliver Warbucks haar in huis neemt, lijkt het beter te gaan. Maar als hij Annie wil adopteren, moet hij het gevecht aangaan met de opportunistische Miss Hannigan. De musical is tot eind februari in De Efteling te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen