Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zilveren Harp voor Nick & Simon en Opgezwolle

Shownieuws

Het Volendamse duo Nick & Simon krijgt een Zilveren Harp. Ook de Zwolse hiphopband Opgezwolle en de poprockband a Balladeer ontvangen de aanmoedigingsprijs.

Zilveren Harp voor Nick & Simon en Opgezwolle

Het Volendamse duo Nick & Simon krijgt een Zilveren Harp. Ook de Zwolse hiphopband Opgezwolle en de poprockband a Balladeer ontvangen de aanmoedigingsprijs voor Nederlandse muzikanten. Dat maakte organisator Jerney Kaagman dinsdag bekend in het radioprogramma Schiffers.fm.

De Zilveren Harp is een prijs voor veelbelovende artiesten. Samen met de winnaars van de Gouden Harp, die volgende week dinsdag worden bekendgemaakt, zullen zij tijdens de galaceremonie op 5 februari optreden, wanneer de onderscheidingen worden uitgereikt. Alle winnaars worden daarbij begeleid door het Metropole Orkest.

Nick Schilder en Simon Keizer zien de Harp als de bekroning van een succesvol jaar. "Ons debuutalbum staat al weken in de top tien", vertelt zanger Schilder. "En er zijn voor dit jaar al bijna driehonderd optredens geboekt. We zijn in 2006 doorgebroken en zo'n prijs is dan de mooiste bevestiging die je kunt krijgen."

Door op te treden met het Metropole Orkest verleggen de Volendammers volgens de zanger hun grenzen. "We zijn ontzettend benieuwd hoe onze nummers gaan klinken met al die strijkers." Het duo zal onder meer de nieuwe single 'Herwinnen' ten gehore brengen. Het nummer komt van het debuutalbum 'Nick & Simon', dat momenteel op nummer negen staat in de Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen