Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theo Maassen brengt carnavalslied uit

Shownieuws

Theo Maassen brengt binnenkort een carnavalslied uit. De tekst van het nummer 'Lauwe pis' was al onderdeel van de laatste theatershow van de cabaretier.

Theo Maassen brengt binnenkort een carnavalslied uit. De tekst van het nummer 'Lauwe pis' was al onderdeel van de laatste theatershow van de cabaretier, 'Tegen beter weten in'.

Samen met componist Fons Merkies en het zangkoor 'De kapotte kontjes' werd het nummer omgezet in een carnavalslied. Via de cabaretsite zwartekat.nl is een fragment ervan te horen.

Merkies is voornamelijk componist van films en theatervoorstellingen. Zo schreef hij de muziek voor films als All Stars, De Poolse Bruid, De Tweeling en de tv-serie Vuurzee. Ook is hij verantwoordelijk voor de composities in de theatervoorstellingen Dik Trom, De scheepsjongens van Bontekoe en Turks Fruit.

De voorstelling 'Tegen beter weten in' van Maassen, met de originele versie van het carnavalslied, was eind vorig jaar nog op televisie te zien en verscheen vorige week op dvd. Het lied van Maassen en Merkies ligt vanaf 22 januari in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen