Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stephen Frears hoofd filmjury in Cannes

Shownieuws

Stephen Frears wordt het hoofd van de jury van het 60e filmfestival van Cannes. Dat onthulde de organisatie van het Franse festival donderdag.

(Novum/AP) - Stephen Frears wordt het hoofd van de jury van het filmfestival van Cannes. Dat onthulde de organisatie van het festival donderdag. De Britse regisseur, die onlangs furore maakte met het drama 'The Queen', zal een keuze maken uit de vele internationale inzendingen.

De 65-jarige Frears, die bekend werd met de controversiële film 'My beautiful laundrette', is erg verheugd over het aanbod. "Natuurlijk is het een grote eer, maar het is ook heerlijk dat ik allemaal fantastische films van over de hele wereld mag bekijken", zegt hij.

Frears werd vorig jaar voorgegaan door regisseur Wong Kar-wai, die onder andere 'In the mood for love' maakte. De toenmalige jury loofde de Palme d'Or, de hoofdprijs van het festival, uit aan de Britse film 'The wind that shakes the barley'. Het Franse filmfestival vindt van 16 tot 27 mei voor de 60e keer plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen