Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Studio: 'The hobbit' zeker geen klus voor Jackson

Shownieuws

De kans dat Peter Jackson 'The hobbit' mag maken wordt kleiner. Bob Shaye van New Line zegt dat het bedrijf niet met hem in zee gaat zolang hij er de baas is.

De kans dat Peter Jackson de film 'The hobbit' mag maken wordt steeds kleiner. Bob Shaye van filmstudio New Line heeft via het nieuwskanaal Sci Fi Wire laten weten dat het bedrijf niet met Jackson in zee gaat zolang hij er aan het hoofd staat. Jackson is met de studio verwikkeld in een rechtszaak over geld dat hij zegt nog te moeten krijgen voor de 'Lord of the rings'-trilogie.

De filmstudio bezit de rechten op een verfilming van 'The hobbit' en een andere 'prequel' voor de 'Lord of the rings'-trilogie. In november schreef Jackson al op een 'Lord of the rings'-fansite dat New Line de film aan het voorbereiden was zonder hem.

Nu Shaye zich deze week uitermate fel uitliet over Jackson, die hij als een geldwolf afschilderde, lijkt een verzoening verder weg dan ooit. Bronnen hebben ook aan het filmvakblad Variety gemeld dat de zaak voorlopig nog lang niet geschikt is.

'The hobbit' zou de vierde verfilming zijn van een boek van de Britse schrijver J.R.R Tolkien. Het verhaal vertelt de voorgeschiedenis op de 'Lord of the rings'-trilogie, die wereldwijd meer dan 232 miljoen euro opbracht. Wie wel wordt aangetrokken als regisseur, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen