Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Froukje de Both blij verrast met hoge kijkcijfers

Shownieuws

Froukje de Both is aangenaam verrast door de kijkcijfers voor 'Wie wordt de man van Froukje?'. Bijna een miljoen mensen keken naar de eerste uitzending.

Froukje de Both is aangenaam verrast door de kijkcijfers voor 'Wie wordt de man van Froukje?'. Bijna een miljoen mensen keken donderdag naar de eerste uitzending. "Ik kon echt alleen maar hopen op zo veel belangstelling", vertelt de 34-jarige presentatrice. In het RTL-programma gaat ze op zoek naar de ware jakob. Donderdagavond legde ze in een half uur durende oproep uit hoe haar prins op het witte paard eruit ziet.

De vrijgezelle Froukje keek met een klein groepje vrienden en familie naar haar oproep. "Ik was best een beetje zenuwachtig, omdat het een heel persoonlijk programma is." Tot haar opluchting vonden haar geliefden de uitzending geslaagd. Voor de presentatrice is het de eerste keer dat ze zichzelf zo blootgeeft in de media. "Ik heb eerder nauwelijks iets over mijn privéleven verteld. In dit programma moet ik natuurlijk wel openhartig zijn, omdat het anders niet oprecht en eerlijk is."

Een dag na de uitzending weet Froukje nog niet hoeveel potentiële Romeo's bij RTL hebben gereageerd op haar oproep. "Ik zag wel dat veel mannen mij proberen te bereiken via mijn eigen website, maar dat is niet de bedoeling." De presentatrice krijgt ook reacties van vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten. "Veel vrijgezelle vrouwen van mijn leeftijd hebben een geweldig leven, maar een leuke man zou desondanks niet verkeerd zijn. Voor hen is het programma heel herkenbaar."

Froukje wil benadrukken dat 'Wie wordt de man van Froukje?' ook met een korrel zout genomen moet worden. "Gisteren riep ik in RTL Boulevard dat ik van een flat spring als ik op deze manier de ware niet ontmoet. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dat ironisch bedoel." Ze vertelt dat ze het fijn zou vinden om via dit programma een leuke vent aan de haak te slaan, maar heeft in geval van nood nog een ander redmiddel achter de hand. "Als het niet lukt, duik ik gewoon de kroeg weer in. Liefde laat zich tenslotte niet dwingen, al hoop ik op een sprookje."

Over de inhoud van de show kan ze nog weinig verklappen, maar een tipje van de sluier oplichten kan wel. "Uiteindelijk zal er na een romantische zoektocht een man overblijven." Het 13-delige programma is vanaf maart bij RTL te zien.

Froukje de Both is sinds oktober vrijgezel. Toen gingen zij en haar veertien jaar jongere vriend uit elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen