Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oudejaarsconference Sjaak Bral in Second Life

Shownieuws

Sjaak Bral geeft een oudejaarsconference in de virtuele wereld van Second Life. De cabaretier heeft in de 3D-omgeving op internet een amfitheater gereserveerd.

Sjaak Bral geeft een oudejaarsconference in de virtuele wereld van Second Life. De cabaretier heeft in de 3D-omgeving op internet een amfitheater gereserveerd. Het wordt een gedeeltelijk geïmproviseerde voorstelling. "Bezoekers kunnen op de conference reageren", vertelt Bral. "Ze kunnen bijvoorbeeld een tomaat naar mijn hoofd gooien."

Speciaal voor het optreden is een computerfiguurtje ontworpen met de trekken van de 41-jarige Bral. Via de website van de cabaretier is vanaf 31 december een link te vinden naar het Grass Theatre, waar het virtuele optreden plaatsvindt. Wie op de link klikt, wordt automatisch naar het theater geteleporteerd. De internetconference is gratis te bezoeken.

Zelf is Bral een groot fan van de virtuele wereld, waar bezoekers hun eigen uiterlijk kunnen aanpassen, met anderen kunnen chatten en gebouwen kunnen ontwerpen. "Ik heb het een halfjaar geleden ontdekt en ben sindsdien verslaafd", vertelt hij. Zelfs als de artiest 's avonds laat na een optreden thuiskomt, kruipt hij nog even achter de computer.

Eerder op oudejaarsavond voert hij de conference op in het 'echte' Theater Diligentia in Den Haag. "Daarna drink ik snel wat champagne en dan moet ik aan de slag in Second Life." Voor maximaal vijfhonderd toeschouwers zal hij dan zijn kunsten vertonen. Een beetje zenuwachtig is Bral wel. "Ik lever me over aan de goden", zegt hij. "Voor hetzelfde geld vinden mensen het niets en gaan ze 'boe' roepen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen