Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ali B vervolgd om vuurwerk Staphorst

Shownieuws

Ali B wordt aangeklaagd door de gemeente Staphorst. Er worden stappen tegen hem en TMF ondernomen omdat zij vuurwerk afstaken op het dorpsplein.

Ali B wordt aangeklaagd door de gemeente Staphorst. De gemeente en de politie van het Overijsselse dorp ondernemen stappen tegen muziekzender TMF en de rapper omdat zij woensdag vuurwerk afstaken op het dorpsplein. Met het afsteken van de vier honderduizendklappers lanceerden zij het nieuwe radiostation van de zender. Zij verstoorden hiermee echter de begrafenis van een 19-jarige jongen.

De gemeente verklaart in een persbericht dat Ali B wordt vervolgd voor het afsteken van illegaal vuurwerk. TMF zal door de gemeente worden gesommeerd de kosten voor het opruimen van het vuurwerk te betalen.

Eerder boden TMF en Ali B al hun excuses aan voor het vuurwerkincident. Zij zeiden niet te hebben geweten dat de begrafenis op hetzelfde moment plaatsvond. "Ik baal er erg van", schrijft de rapper op zijn website. "We waren daar niet van op de hoogte, anders hadden we het hele gebeuren afgeblazen."

Het management van Ali B verklaarde vrijdagmiddag nog niet officieel op de hoogte te zijn gebracht van de juridische stappen die tegen de artiest worden genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen