Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Big Brother Joost wordt radioverslaggever

Shownieuws

Big Brother-winnaar Joost Hoebink trekt in het nieuwe jaar met een microfoon het land in. De 22-jarige Joost gaat als radioverslaggever aan de slag voor BNN.

Big Brother-winnaar Joost Hoebink trekt in het nieuwe jaar met een microfoon het land in. De 22-jarige Nijmegenaar gaat vanaf 2 januari als radioverslaggever aan de slag voor het programma BNN United. Hij gaat werken aan achtergrondreportages.

Hoebink mag zelf de onderwerpen voor zijn reportages kiezen. "Ik heb een heel brede belangstelling. Ik zal me met name bezig houden met human interest-onderwerpen", vertelt hij. Zo kan hij zich voorstellen dat hij tijdens een periode van strenge vorst een dagje zal meelopen met een zwerver.

De kersverse dj heeft nooit eerder bij de radio gewerkt en zal daarom een opleiding aan de Media Academie gaan volgen. Afgelopen seizoen werkte hij achter de schermen bij de Avro.

Voordat hij aan Big Brother meedeed, werkte Joost bij een bank. "Mijn deelname aan het programma was een vlucht. Ik had het niet naar mijn zin en was op zoek naar iets anders." In het huis raakte hij geïnteresseerd in de mediawereld. Hij kreeg na afloop van het realityprogramma een aanbod van Endemol om belspelletjes te gaan presenteren. "Ik ben op dat voorstel niet ingegaan, omdat ik me met serieuzere programma's wil bezighouden."

Hoebink krijgt het volgend jaar druk, want hij heeft ook zijn eigen productiebedrijfje en geeft discussieworkshops. "Gelukkig krijg ik veel vrijheid van BNN, want ik wil niets opgeven." BNN United wordt wekelijks op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag uitgezonden op Radio 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen