Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weblog toont 'dood' Piet Paulusma

Shownieuws

Een filmpje op het weblog GeenStijl toont hoe Piet Paulusma wordt aangereden door een auto. Navraag bij het weblog wijst uit dat het gaat om een reclamefilmpje.

Een filmpje op het weblog GeenStijl toont hoe Piet Paulusma wordt aangereden door een auto. De site schrijft dat de weerman mogelijk is verongelukt. Navraag wijst uit dat het gaat om een uitgelekt reclamefilmpje van autoservicebedrijf Kwik-Fit, dat pas volgende maand zou moeten verschijnen. GeenStijl kwam afgelopen weekeinde in het nieuws omdat het de dood meldde van Vara-presentator Felix Meurders, nadat deze de onbetrouwbaarheid van weblogs als GeenStijl had aangestipt.

In het reclamefilmpje presenteert Paulusma het weer, terwijl hij aan een besneeuwde weg staat. Ruw wordt hij vervolgens aangereden door een auto. Een woordvoerder van televisiezender SBS6, waarbij Paulusma al jaren het weer presenteert, bevestigt dat de weerman zelf heeft meegewerkt aan het filmpje, dat reclame maakt voor winterbanden.

Volgens SBS-woordvoerder Marloes Smit toont de site niet het hele filmpje. "Paulusma staat na de aanrijding weer op en waarschuwt dat winterbanden in de winter onontbeerlijk zijn." GeenStijl ontkent dat er in het filmpje is geknipt. De site zou alleen het logo van Kwik-Fit, dat aan het einde verschijnt, hebben weggelaten. Kwik-Fit was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens een redacteur bij GeenStijl gaat het om een grap. "Wij zijn een site voor jongeren", zegt hij. "Voor hen is het duidelijk dat dit filmpje nep is." Ook bij het stuk over Felix Meurders ging het om een 'practical joke'. "In het stukje stond zelfs dat Meurders eerder in zijn programma De Leugen Regeert sprak over de onbetrouwbaarheid van weblogs als GeenStijl."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen